niedziela, 29 marca 2015

Nadziewane roladki z łososia w galaretce

Roladki dobre na każdą okazję...

Na co dzień....

Od święta...

Na przyjęcie...

Wyrazisty smak łososia dobrze komponuje się z delikatnym smakiem serka mascarpone.



Składniki: 
  • 200 g łososia sałatkowego
  • 2 szalotki
  • 250 g serca mascarpone
  • 10 listków świeżej bazylii
  • 50 g żelatyny
  • sól
  • pieprz
  • jajka przepiórcze
  • winogrona bezpestkowe


Przygotowanie:

Żelatynę rozpuszczamy w litrze osolonej, gorącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia.


Szalotki kroimy w drobną kostkę.  Bazylię siekamy. Obydwa składniki dodajemy do serka mascarpone i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Bierzemy woreczek śniadaniowy i rozkładamy na nim łososia. Przy dolnej krawędzi układamy serek.





Za pomocą woreczka tworzymy roladki i układamy je w głębszym naczyniu.

















Dekorujemy  jajkami przepiórczymi i winogronami bezpestkowymi.



Delikatnie zalewamy wystudzoną żelatyną, po czym wkładamy roladki do lodówki. Gdy galaretka zastygnie są już gotowe do zjedzenia.



Smacznego ! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz