Składniki:
- 350 g filetów śledziowych a'la matjas w oleju
- 1 duże jabłko
- 1 por
- puszka groszku konserwowego
- 3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Śledzie odsączamy z oleju i kroimy na drobniejsze kawałki.
Jabłko obieramy ze skórki, wykrajamy gniazda nasiennie i kroimy w kostkę
Zieloną część pora kroimy w półplasterki i sparzamy na sitku wrzątkiem
Następnie odsączamy zielony groszek z zalewy i dodajemy do reszty składników
Dodajemy 3 łyżki majonezu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Smacznego! :)
Uwielbiam śledziki, jedynie kukurydzę zamiast groszku, bo groszku konserwowego niet :) Pyszności!
OdpowiedzUsuńśledzie z kukurydzą - hmm to może być ciekawe połączenie ;) Muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńWole z tuńczykiem :)
OdpowiedzUsuńJa bez groszku i jogurt zamiast majonezu
OdpowiedzUsuń