Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 brokuł
- 2 torebki brązowego ryżu
- oliwa
- czubrica
- imbir
- kolendra
- czosnek
- curry
- kurkuma
- pieprz cytrynowy
- koper
- lubczyk
- pieprz cayenne
- natka pietruszki suszona
- 2 jajka
- 180 g jogurtu naturalnego
- 50 g masła
Przygotowanie.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie przez 25 minut. Następnie w rondelku rozpuszczamy 50 g masła i przesypujemy do niego ryż. Doprawiamy czubricą, imbirem, kolendrą, czosnkiem, curry, kurkumą, pieprzem cytrynowym, koprem, lubczykiem, natką pietruszki i odrobiną pieprzu cayenne. Przed samym podaniem na talerz roztrzepujemy dwa jajka i mieszamy z gorącym ryżem.
W czasie, gdy ryż się gotuje kroimy filet z kurczaka w kostkę i podsmażamy go na oliwie. W garnku zagotowujemy osoloną wodę, i wrzucamy na nią brokuła podzielonego na małe cząstki. Pod koniec gotowania dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego ! ;)
Basiu narobiłaś mi ochoty strasznej na takie jedzonko :)
OdpowiedzUsuńto co, robimy ? :)
Usuń