niedziela, 26 lutego 2017

Mini roladki schabowe ze szpinakiem i serem


Mini roladki nadziewane szpinakiem i żółtym serem. Znakomity obiad!


Składniki:



  • 6 sznycli ze schabu wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • czosnek granulowany
  • 100 g szpinaku rozdrobnionego zamrożonego
  • łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka śmietany 18 %
  • 12 plasterków sera mierzwionego gouda
  • olej

Przygotowanie:


Sznycle rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i granulowanym czosnkiem.

W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy na nim szpinak. Doprawiamy go ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i śmietaną. Gotujemy aż odparuje woda.


Na każdego sznycla kładziemy plasterek sera złożony na pół. Na nim rozsmarowujemy łyżeczkę szpinaku i kładziemy kolejny plasterek sera - także złożony na pół. Zwijamy ściśle w roladki, zamykając ranty za pomocą wykałaczki

Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy każdą roladkę na złoty kolor. Następnie dusimy roladki na patelni pod przykryciem przez około 30 minut.  Kroimy w plastry i podajemy.

Smacznego ! ;) 















1 komentarz: