Mini roladki nadziewane szpinakiem i żółtym serem. Znakomity obiad!
Składniki:
- 6 sznycli ze schabu wieprzowego
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- czosnek granulowany
- 100 g szpinaku rozdrobnionego zamrożonego
- łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka śmietany 18 %
- 12 plasterków sera mierzwionego gouda
- olej
Przygotowanie:
Sznycle rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i granulowanym czosnkiem.
W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy na nim szpinak. Doprawiamy go ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i śmietaną. Gotujemy aż odparuje woda.
Na każdego sznycla kładziemy plasterek sera złożony na pół. Na nim rozsmarowujemy łyżeczkę szpinaku i kładziemy kolejny plasterek sera - także złożony na pół. Zwijamy ściśle w roladki, zamykając ranty za pomocą wykałaczki
Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy każdą roladkę na złoty kolor. Następnie dusimy roladki na patelni pod przykryciem przez około 30 minut. Kroimy w plastry i podajemy.
Basiu, kusisz jak zwykle :)
OdpowiedzUsuń