Na co dzień....
Od święta...
Na przyjęcie...
Wyrazisty smak łososia dobrze komponuje się z delikatnym smakiem serka mascarpone.
Składniki:
- 200 g łososia sałatkowego
- 2 szalotki
- 250 g serca mascarpone
- 10 listków świeżej bazylii
- 50 g żelatyny
- sól
- pieprz
- jajka przepiórcze
- winogrona bezpestkowe
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy w litrze osolonej, gorącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia.
Szalotki kroimy w drobną kostkę. Bazylię siekamy. Obydwa składniki dodajemy do serka mascarpone i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Bierzemy woreczek śniadaniowy i rozkładamy na nim łososia. Przy dolnej krawędzi układamy serek.
Za pomocą woreczka tworzymy roladki i układamy je w głębszym naczyniu.
Dekorujemy jajkami przepiórczymi i winogronami bezpestkowymi.
Delikatnie zalewamy wystudzoną żelatyną, po czym wkładamy roladki do lodówki. Gdy galaretka zastygnie są już gotowe do zjedzenia.
Smacznego ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz