środa, 16 marca 2016

Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie jakoś bardziej kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia ale ... kto powiedział, że nie można ich także przygotować na Wielkanoc ? :)  Zapraszam do spróbowania!

Składniki:

7 filetów śledziowych w oleju
250 g jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki ostrej musztardy
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka curry
szczypta soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Filety śledziowe odsączamy z oleju i kroimy w małe kawałki.  Jogurt grecki mieszamy z majonezem oraz musztardami. Dodajemy łyżeczkę kurkumy i curry, sól oraz pieprz. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy śledzie i odstawiamy do lodówki minimum na noc. 

Smacznego! ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz