Powoli zbliżają się święta :) Zaczynam więc przygotowywać listę przepisów, które chciałabym na nie przygotować. Oczywiście u mnie pojawia się jeden problem - tak wiele pomysłów, a tak mało czasu na ich przygotowanie :)
A z czym kojarzą się święta? Niezaprzeczalnie z jajkami ! Oprócz pięknie ustrojonych pisanek na naszych stołach na pewno znajdą się różne warianty tego produktu. Jednym z nich mogą być jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem
- 6 jajek
- 70 gram tuńczyka w sosie własnym
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie.
Jajka
gotujemy na twardo. Przekrawamy je wzdłuż, na pół - uważając aby nie
rozerwać białka. Małą łyżeczką wyjmujemy z połówek jajek żółtka i
przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka i
wszystko rozgniatamy razem widelcem. Dodajemy majonez sól i pieprz -
mieszamy. Szczypiorek siekamy drobno - połowę dodajemy do masy, połowę
zostawiamy do posypania na wierzch. Białka nadziewamy przygotowaną masą.
Wierzch posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego ! :)
MNiam mniam!!!!!
OdpowiedzUsuńidealne na zbliżającą się wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak ! :)
Usuń