poniedziałek, 21 marca 2016

Sałatka z czerwonej fasoli i żółtego sera

Przygotowanie tej sałatki zajmuje dokładnie chwilę - jednakże warto przygotować ją trochę wcześniej i pozwolić jej trochę poleżeć w lodówce tak aby przeszła smakiem czosnku zawartego w sosie.   Na drugi dzień smakuje znakomicie :)

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 400 g żółtego sera w kostce
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Fasolę przekładamy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą. Przekładamy do miski. Ser żółty kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy i mieszamy razem z resztą składników. Przygotowujemy sos:  musztardę mieszamy z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i odstawiamy sałatkę do lodówki.

Smacznego ! ;)







 

3 komentarze: