Przygotowanie tej sałatki zajmuje dokładnie chwilę - jednakże warto przygotować ją trochę wcześniej i pozwolić jej trochę poleżeć w lodówce tak aby przeszła smakiem czosnku zawartego w sosie. Na drugi dzień smakuje znakomicie :)
Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 400 g żółtego sera w kostce
- pęczek natki pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Fasolę przekładamy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą. Przekładamy do miski. Ser żółty kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy i mieszamy razem z resztą składników. Przygotowujemy sos: musztardę mieszamy z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i odstawiamy sałatkę do lodówki.
Smacznego ! ;)
Smakowita propozycja :)
OdpowiedzUsuńFajna i szybka!
OdpowiedzUsuńtak, tak wiem - tylko po co ta pietruszka :))))
Usuń