piątek, 6 maja 2016

Lunch w pracy: sałatka z łososiem, jajkiem i sosem chrzanowym

Dzisiaj piątek !  Zaczynamy weekend ! Mimo tego że weekendy raczej kojarzą się z wypoczynkiem niż pracą, to dzisiaj wracam do dawno nie publikowanej tu serii Lunch w pracy. Kto wie, być może dla kogoś będzie to inspiracja na posiłek do pracy na przyszły tydzień .. ? :)

Składniki: 

  • 2 garści mieszanki sałat
  • 2 jajka
  • 2 rzodkiewki
  • 50 g łososia wędzonego sałatkowego
  • 2 łyżki majonezu
  •  łyżka chrzanu
  • sól 
  • pieprz

Przygotowanie:

Do lunchboxa wkładamy 2 garści mieszanki sałat.  Na niej układamy łososia podzielonego na mniejsze części. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ósemki. Rzodkiewkę kroimy w krążki i także dodajemy do sałatki.  Majonez mieszamy razem z chrzanem, odrobiną soli i pieprzu. Polewamy tak przygotowanym sosem sałatkę. 

Smacznego ! ;)  









2 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł z połączeniem jajka i łososia. Nie wiem tylko czy sos chrzanowy nie zdominuje ryby. Muszę przetestować. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jesli będzie dla Ciebie zbyt intensywny w smaku zawsze możesz zmienić proporcje : Więcej majonezu mniej chrzanu :)

      Usuń