Składniki:
- 100 g makaronu Soba Noodle
- 200 g krewetek koktajlowych
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 4 ząbki czosnku
- zielona pietruszka
- sos sojowy
- sos chili słodki
- 10 pomidorków koktajlowych
- pół awokado
- pół czerwonej cebuli
- 12 czarnych oliwek
- kiełki rzodkiewki
Przygotowanie:
Przygotowujemy 4 kieliszki (do wina). Makaron Soba Noodle - cienki brązowy makaron z mąki gryczanej gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i przesmażamy na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy krewetki i całość smażymy przez parę minut. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do krewetek. Doprawiamy sporą ilością sosu sojowego i sosu chili.
Na dnie kieliszków układamy makaron. Na nim układamy krewetki ze sporą ilością sosu. Następnie kroimy pomidorki koktajlowe na pół i wkładamy do kieliszków. Cebulę czerwoną siekamy w półplasterki, awokado w paski. Wszystko układamy w kielichach. Na górze kładziemy czarne oliwki oraz dekorujemy kiełkami rzodkiewki
Smacznego ! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz