niedziela, 13 listopada 2016

Ogórki faszerowane serkiem z migdałami

Dzisiaj, kolejna propozycja, która dobrze sprawdza się gdy odwiedzają nas goście. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, a z pewnością bardzo efektownie prezentuje się na stole.  Poza tym połączenie ogórka i śmietankowego serka - zawsze smakuje wybornie ! :)

Składniki:

  • 2 duże proste ogórki
  • 1 serek śmietankowy
  • 4 łyżeczki migdałów w płatkach
  • czerwony kawior
  • szczypiorek 
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Ogórki obieramy ze skóry, i kroimy na około 3 - centymetrowe kawałki.  W każdym z kawałków delikatnie nacinamy nożykiem miąższ i usuwamy go - uważając aby zostawić dno ogórka. 

Serek śmietankowy łączymy z posiekanymi drobno migdałami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Ogórki nadziewamy przygotowanym serkiem. Wierzch każdego dekorujemy odrobiną kawioru.

Gałązki szczypiorku blanszujemy - wkładamy je na około 10 sekund do wrzątku a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Ozdabiamy nim każdy ogórek

Smacznego ! ;)





2 komentarze: